Městská Knihovna v Praze, Artotéka Opatov


výstava " Chtěla jsem se projet v kočáře."

vernisáž: 5.1.2015 - 18:00

doba trvání: 5. - 31.1.2015

kurátor: Hana Fišerová

design plakátu: Daniel Korčák

text k výstavě:

Ve foyer opatovské knihovny se v lednu příštího roku představí zástupkyně nejmladší malířské generace: absolventka Fakulty umění Ostravské univerzity Martina Walterová. Vystavené obrazy budou částečným pokračováním její nedávné výstavy v Sametovém centru „Chtěla jsem se projet v kočáře“, kde výtvarnice představila práce inspirované prostředím, ve kterém v současné době žije. Návštěvníci si mohou obrazy Martiny Walterové prohlédnout na vernisáži v pondělí 5. ledna od 19:30 hodin a pak až do konce ledna 2015.

O autorce

Martina Walterová (*1988) je absolventkou ateliéru Malba I. u profesora Daniela Balabána na Fakultě umění Ostravské univerzity. V rámci studia strávila semestr na stáži na Slezské Univerzitě v Katovicích (PL). Má za sebou několik skupinových i samostatných výstav, v roce 2012 získala Ateliérovou cenu, v letošním roce se podílela například na realizaci ve veřejném prostoru – vytvořila laternu v podobě přesýpacích hodin pro Pražské Fórum, která byla použita v rámci satirického průvodu masek s názvem Sametové Posvícení na státní svátek 17. listopadu. Obrazy Martiny Walterové na první pohled překvapí výrazným koloritem, živelnou energií, odpovídající jejímu naturelu. Svým obsahem obrazy nesou poselství plné dobrodružného objevování vnitřního i vnějšího světa. Ve vystavených dílech se autorka posunuje od zpracovávání figurálních motivů k popisu a zkoumání předmětů, jejichž analýza se stává hlavním motivem její současné práce. Malířka tvoří především technikou akrylu, do prostoru Artotéky zapojí i obrazy na papíře a akvarely.

zpět

Vážený Pane/Paní,
Jsem velice potěšena Vaším zájmem o mou práci. Pokud budete chtít nějaké další informace o tomto obrazu, neváhejte se mi ozvat na kontakt napsaný níže.
S přáním Všeho nejlepšího,
Martina Koblic Walterová

KONTAKT
info@martinawalterova.com